Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ziyareti

Ekleme Tarihi 1.08.2023

Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu' yu Yönetim Kurulumuz Ziyaret Etti

Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi(HTK) Yönetim Kurulu, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarete OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı da eşlik etti. 
HTK Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Kayaduman, kümenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Milli Teknoloji Hamlesinin büyütülerek devam ettirilmesinin ülkemizin yüksek katma değerli ürün ihracatına sağlayacağı katkıya dikkat çeken Kayaduman, HTK’nın Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Projesi kapsamında elde edilen ürünlerin de milli teknoloji hamlesi kapsamında değerlendirilmesinin önemini vurguladı.
HTK, olarak ihtiyaca göre iş birlikleri geliştiren 160 firmadan oluşan bir ekosistem olduklarını belirten İlyas Kayaduman, “5G’de ülke olarak ürün çıkarabilecek durumdayız. 5G çekirdek şebekemiz kullanıma hazır, aynı zamanda da geliştirmeye devam ediyoruz. Yerli ve milli olarak özel 5G ağları kurabiliyoruz.” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, 5G’nin önemine dikkat çekerek, “En hızlı yol alabileceğimiz sektör burası, kolay bir sektör değil ama yapmamız gerekenleri kolay tasarlayabiliriz.” mesajını verdi.

İlgili Görseller