Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi(HTK) ile Azerbaycan İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı İş Briliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Ekleme Tarihi 24.10.2023

Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi ile Azerbaycan İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı (Azerbaijan İNNOVASİYA RƏQƏMSAL İNKİŞAF AGENTLİYİ) arasında İş Briliği Toplantısı Gerçekleştirildi.

Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi ile Azerbaycan İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı (Azerbaijan İNNOVASİYA RƏQƏMSAL İNKİŞAF AGENTLİYİ) İş Biriliği Toplantısı 23 Ekim 2023 tarihinde İstanbul HİB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.   

Azerbaycan'ın dijital kalkınma yolculuğunda HTK firmalarının tecrübelerinin Azerbaycan' ın sunmuş olduğu cazip teşvikler ile birleşip daha da güçleneceğine inancımız tamdır. 

Etkinlikte konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanımız İlyas Kayaduman, konuşmalarında şu başlıklara değindi; 

"HTK, 2017 yılında OSTIM önderliğinde, BTK’nın önerisi ile kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. 8000 den fazla kişiye istihdam sağlayan 160 ın üzerinde yerli firmamız bulunmaktadır. Amacımız Haberleşme Teknolojilerinde faaliyet gösteren firmalarla ürün ve hizmetlerin üretilmesi, dışa bağımlılığın azaltılması ve geliştirilen bu ürünlerin ihraç edilmesidir. Hedefimiz Teknoloji üreten ve bunu tüm dünyaya ihraç eden markaların bünyemizden çıkmasıdır.

 

Bugün burada, kardeş ülkemiz olan Azerbaycan ile işbirliğimizin önemli bir adımını kutlamak için bir araya geldik.  Öncelikle, bize olan güveniniz ve inancınız için şükranlarımı açıkça ifade etmek isterim. Bu işbirliği, ortak hedeflere ulaşma, birlikte büyüme ve mükemmeliğe ulaşma konusundaki kararlılığımızı simgeliyor. Sizlerle işbirliği yapacağımız için büyük mutluluk duyuyorum.

 

Bugünün hızlı tempolu dünyasında, organizasyonların kaynakları paylaşması, birbirimizin güçlü yanlarının bir araya getirilmesi ve birlikte çalışılması daha da önemli hale gelmiştir. Bu işbirliği, ortak vizyonumuzu ve bir araya gelerek tek başımıza yapamayacağımız işleri daha kolay yapılacak hale getirecektir.

 

Hedeflerimiz çok açık: Yeteneklerimizi, kaynaklarımızı ve bilgimizi bir araya getirerek inovasyonu teşvik etmek, değer yaratmak ve çözülmesi zor gibi görünen sorunları ele almak istiyoruz. Kaynaklarımızı ve bilgimizi birleştirerek, yeni pazarlara ulaşabilir ve daha önce aşılamaz gibi görünen zorluklarla başa çıkabiliriz.

 

Sonuç olarak, bu işbirliği taahhütümüzü bir kez daha teyit etmek ve önümüzdeki heyecan verici yolculuğa olan coşkumuzu ifade etmek istiyorum. Birlikte büyük işler başarabiliriz ve bu işbirliği olumlu değişikliklere ve birçok fırsatlara yol açacaktır."

Azerbaycan İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı katılımcıları: 

Inara Valiyeva - Chairperson, IDDA

Loukas Tzitzis - MD, International Business

Rashad Khaligov - Deputy Chairperson, IDDA

Vurghun Hajiyev - Chief Strategy Officer

Pasha Aliyev - Regional Vice President

Ayaz Hasanquliyev - HR Director

 

Azərbaycan Francayz Asosasiyası adına Yönetim Kurulu Üyesi Aytan Heyderxanli

 

HTK katılımcıları:

İlyas Kayaduman, HTK Yönetim Kurulu Başkanı

Güneri Dürmüş, HTK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

 

HİB katılımcıları:

Dr.Fatih Özer, HİB Genel Sekreteri 

İlhan Bağören, HİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Yazılım ve Bilişim Hizmetleri Komite Başkanı

Abdullah Keskin, HİB Genel Sekreter Yardımcısı

 

YASAD katılımcıları: 

Serdar Toraman, YASAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Mine Taşkaya, YASAD Yönetim Kurulu Üyesi

Sevilay Güven, YASAD Genel Sekreter

İlgili Görseller